Boot Room Boys: Kisah dalaman kebangkitan Liverpool FC ke puncak

 


Sebuah dokumentari baharu akan meraikan warisan unik Liverpool FC yang dipanggil Boot Room Boys, yang menampilkan wawancara dengan Jurgen Klopp dan Sir Kenny Dalglish.


Bilik but yang terkenal berada di tempat perlindungan dalaman LFC semasa kebangkitan luar biasa The Reds daripada bahagian kedua kepada elit Eropah pada 1960-an dan 1970-an.Semuanya bermula dengan Bill Shankly dan kakitangan bilik belakangnya Bob Paisley, Joe Fagan, Ronnie Moran, Tom Saunders dan Reuben Bennett (gambar di atas), di mana mereka akan minum teh, menganalisis lawan, menjemput pengurus pembangkang dan berkongsi idea yang membentuk Liverpool FC .


Filem Boot Room Boys mengkaji bagaimana budaya kelab yang unik menyokong kejayaannya dalam rakaman arkib yang jarang dilihat dan temu bual meneroka pengaruh Bilik Boot ke atas kelab.


Filem ini adalah adaptasi daripada buku The Boot Room Boys yang ditulis oleh Peter Hooton, penyanyi utama The Farm - dan dia mengetengahkan dokumentari itu.


Terdapat juga sumbangan daripada Jurgen Klopp, Sir Kenny Dalglish, Phil Thompson, Ian Rush, Jimmy Case, David Fairclough, Alan Kennedy dan banyak lagi

Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.