Kelab eksklusif yang telah disertai Joe Gomez musim ini

 Joe Gomez mungkin tidak berada dalam kedudukan yang dia harapkan dalam kempen ketujuhnya bersama Liverpool, tetapi pemain pertahanan itu sekurang-kurangnya telah menyertai satu kelab eksklusif…

Pemain nombor 12 Liverpool itu telah bergelut untuk masa permainan yang mungkin dia jangkakan musim ini, dengan kecergasan yang diuruskan dengan baik oleh Joel Matip yang bangkit semula dan kejayaan Ibrahima Konate menolaknya.


Tetapi dalam 15 penampilannya setakat ini, Gomez telah berjaya menembusi kuintet eksklusif - jika tidak dicemburui.Sejak Brendan Rodgers membawanya ke Anfield dari Charlton pada 2015, Gomez telah memenangi lima trofi utama bersama The Reds dan malah memakai lilitan kapten sebanyak dua kali, namun selepas 136 penampilan pasukan utama, dia masih menunggu gol pertamanya untuk kelab itu.


Setelah datang hampir pada pelbagai kesempatan tanpa melepasi garisan (secara harfiah), awal musim ini Gomez memecah masuk ke lima teratas untuk kebanyakan penampilan tanpa satu gol pasukan utama, bermula sepanjang tahun 1892.


Jelas sekali, ini termasuk pemain luar sahaja – bukannya Alisson akan peduli!


Di sini, kita lihat orang lain yang membentuk lima teratas, serta dua lelaki yang telah diatasi Gomez musim ini…

7. Willie Steel

Perlawanan Liverpool tanpa jaringan:128

Tidak terlalu banyak yang diketahui tentang Willie Steel, yang membuat 128 penampilan untuk Liverpool semasa tandus 1930-an.


Sangat konsisten, dia terlepas hanya empat perlawanan liga antara penampilan pertamanya pada Disember 1931 dan penghujung musim 1933/34.


Walau bagaimanapun, untuk semua kebolehpercayaannya, dia telah gagal untuk menjaringkan gol tunggal pada masa pemergiannya pada 1935 ke Birmingham, yang dia juga tidak pernah menjaringkan gol.


Selepas 10 tahun pengurusan di Scotland, Steel meninggalkan bola sepak pada tahun 1964, dan meninggal dunia pada tahun 1990.


Jim Harley

Perlawanan Liverpool tanpa jaringan: 131


Seorang warga Scotland yang tegar yang membuat penampilan sulungnya enam bulan selepas pemergian Steel, walaupun berada di Anfield selama 14 tahun Harley hanya berjaya tiga kali lebih penampilan berbanding rakan senegaranya.


Perkara kecil Perang Dunia Kedua memainkan peranan besar dalam hal ini, di mana Harley berkhidmat sebagai Komando Tentera Laut Diraja dan memperoleh penghormatan ketenteraan di Dunkirk, walaupun dia juga meluangkan masa untuk bermain 62 perlawanan semasa perang untuk The Reds, menjaringkan tiga gol.


Walaupun dia tidak pernah membuat mogok rasmi, Harley memenangi liga pada tahun 1947, dan terkenal dengan pelbagai aktiviti ekstrakurikuler yang pelik – termasuk memenangi Pecut Powderhall Hari Tahun Baru, pertandingan olahraga Scotland yang legenda, dan ditangkap lebih daripada sekali kerana 'bergaduh. '.


Seorang rakan sepasukan juga teringat bagaimana dia akan berlatih dengan berdarah dan lebam akibat beberapa pergaduhan pada malam sebelumnya.


Ia benar-benar era yang berbeza…


Joe Gomez

Perlawanan Liverpool tanpa jaringan: 136 (dan masih lagi)

Pada usia hanya 24 tahun, masih ada banyak masa untuk Gomez mengeluarkan dirinya daripada senarai ini, tetapi dengan khabar angin tentang penyingkiran musim panas menjadi lebih masuk akal, dia mungkin mahu memasukkan namanya dalam kertas markah lebih awal daripada kemudian.


Menjaringkan pemenang di Wembley? Mogok separuh akhir untuk membawa kita ke Paris? Tiada masa seperti sekarang, Joey.Tags

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.