ANWAR IBRAHIM KENA TAPAU LAGI

 


Anwar Ibrahim berkata kejatuhan berterusan Ringgit menunjukkan yang dunia sudah hilanh keyakinan dengan ekonomi Malaysia.
Kita memerlukan kepimpinan yang pertama-tamanya perlu mencetuskan keyakinan rakyat sebelum kita bolej bermimpi mencetuskan keyakinam luar dan kemudiannya pelaburannya, tambahnya lagi.


Persoalannya ialah, adakah Anwar sedar atau buat-buat tidak sedar pelabur mula hilang kepercayaan kepada ekonomi Malaysia apabila Pakatan Harapan mula memgambil alih tampuk kepimpinan Malaysia daripada Barisan Nasional.


Memamsuhkan cukai GST yang diguna pakak oleh banyak negara dengan sistem cukai lapuk SST.


Menjual lambak aset-aset strategik negara.


Membuat dakwaan terpilih terhadap seteru politik. Yang mengakibatkan suasana politik negara sentiasa tidak stabil yang membuatkan pelabur kurang yakin untuk melabur di Malaysia.


Datuk Seri Najib Razak juga bertanya kepada Anwar yang pertama


Adakah dunia tak yakin dengan kerajaan PH apabila nilai ringgit menjunam teruk sejurus selepas PRU 14 dari paras RM 3.83 dan tidak pernah memulih sepanjang tempoh 22 bulan PH memerintah?


Kedua

Adakah dunia tidak yakin dengan kerajaan PH dan PN apabila.nilai ringgit lagi teruk berbanding sekarang pada bulam februari dan mac 2020?


Dan ketiga

Adakah dunia tak yakin dengan kamu apabila nilai ringgit menjunam sampai ke tahap rm4.80 ketika kamu menjawat sebagai menteri kewangan pada tahun 1990an?


Harus diingat COVID 19 bukan lah antara penyebab utama kecelaruan ekonomi Malaysia ketika ini.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.